TOEFL iBT® sınavı, İngilizceyi üniversite seviyesinde kullanma ve anlama yeteneğinizi ölçer. Akademik görevleri yerine getirirken okuma, dinleme, konuşma ve yazma becerilerinizi ne kadar iyi bir şekilde birleştirdiğinizi değerlendirir.

Neden TOEFL® Sınavı?
Diğer İngilizce dil sınavları ile karşılaştırıldığında, TOEFL® sınavı diğer adayların önüne geçmenize yardımcı olan pek çok avantaja sahiptir.

Öğrenciler Arasında Daha Popüler
Amerika ve Kanada üniversitelerine diğer tüm İngilizce dil sınavı sonuçlarının toplamından daha fazla TOEFL puanı gönderilmektedir.

Alman ve Fransız üniversitelerine diğer tüm İngilizce dil sınavı sonuçlarından daha fazla TOEFL puanı gönderilmektedir.

Üniversiteler Tarafından Daha Fazla Tercih Edilir
TOEFL sınavı, Amerika Birleşik Devletleri, Fransa ve Almanya’daki üniversiteler ile Kanada’daki lisansüstü programları tarafından en çok tercih edilen İngilizce dil sınavıdır.

Rüyaların Gerçekleşmesini Sağlar
Araştırmaya katılan TOEFL sınav katılımcılarının %90’ı 1. veya 2. tercih ettikleri üniversitelere yerleştiler.

Sınıftaki Başarı için Daha İyi
Sadece TOEFL sınavı bir üniversitenin akademik İngilizce gereksinimleri için sizi hazırlar. Sınav soruları, aynı akademik bir sınıfta olduğu gibi okuma, dinleme, konuşma ve yazma becerilerini bir araya getirir. TOEFL sınavı için çalışmak, TOEFL sınavına katılmayanlara göre üniversiteye daha iyi hazırlanmış olarak gitmenize yardımcı olur.

%100 Adil ve Tarafsız Puanlama
Adil olmayan TOEFL sınav merkezi yoktur; çünkü sınavlar sınav merkezinde puanlanmaz. Sınavlar sadece merkezi puanlama ağında puanlanır. Çok önemli olan Speaking bölümünde, sınav katılımcısının kimliğini bilmeyen birçok puanlayıcı kullanılır. Bu, diğer sınavlarda uygulanan tek bir puanlayıcı ile yüz yüze yapılan görüşme sonucunda oluşabilecek önyargıyı önler.

TOEFL Sınavına Kimler Giriyor?

Dünya çapında 35 milyondan fazla kişi, İngilizce dil yeterliğini göstermek için TOEFL® sınavına girmiştir. Ortalama İngilizce beceri seviyesi Orta ile İleri arasında değişir.

Bir yüksek öğrenim kurumunda eğitim almak isteyen öğrenciler

İngilizce dili öğrenim programına kabul edilenler ve edilmeyenler

Burs ve sertifika adayları

İlerlemelerini izlemek isteyen İngilizce dili öğrencileri

Vize başvurusu yapan öğrenciler ve işçiler

TOEFL Sınavı Puanlarını Kim Kabul Ediyor?

TOEFL puanları, Avrupa ve Asya’nın büyük bir kısmında, Avustralya, Kanada, Yeni Zelanda, Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri de dahil 10.000’in üzerinde üniversite ve diğer kurumlar tarafından kabul edilmektedir. Amerika Birleşik Devletleri, Fransa ve Almanya’daki üniversiteler ile Kanada’daki lisansüstü programları tarafından en çok tercih edilen İngilizce dil sınavıdır.