TED Mersin Koleji Spor Kulübü 2004 yılında Mersin'de kurulmuş olup ilk yönetim kurulu başkanı TED Mersin Koleji Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Orhan Özdemir olmuştur. Kulübün renkleri kırmızı lacivert, sarı ve beyaz olup, Türk Eğitim Derneği’nin izniyle TED’in amblemini kullanmaktadır.

Misyonu, deneyimli eğiticileri başta TED Mersin Koleji okullarının öğrencileri olmak üzere her yaştan öğrenciye sporu sevdirmek; ahlaklı, sağlıklı ve mücadele gücü yüksek nitelikli sporcular yetiştirmek ve daha fazla sayıda öğrenciye spor imkanı sağlamak olan TED Mersin Koleji Spor Kulübü kurulduğu yıldan itibaren yüzlerce lisanslı sporcusuyla faaliyet göstermektedir.

Ayrıca her yıl kış ve yaz spor okullarında farklı yaş gruplarından ortalama 500 öğrenciye spor yapma imkanı sağlamaktadır.

Kurulduğundan itibaren geçen süreçte başta basketbol ve yüzme olmak üzere faaliyet gösterdiği tüm branşlarda Türk sporuna sayılamayacak kadar çok sporcu kazandırmıştır ve kazandıracaktır.