Basketbol Okulu (06 – 14 Yaş)

TED Mersin Koleji Spor Kulübü basketbol okulu tesis kalitesi ve faaliyet yapısı, program içerikleri ve eğitim kadrosu ile çocuklarımıza kaliteli eğitim sunmaktadır.

Basketbol Spor Okulu’na katılan sporcularımızın öncelikle sağlıklı bireyler olarak yetişmelerini sağlamak; fiziksel gelişimin yanında özgüvenlerin geliştirilmesi ve spor disiplinin kazanılmasını amaçlamaktadır. Spor okulu programlarımız sporcuların fiziki yapıları, yaşları ve seviyelerine uygun olarak hazırlanmıştır. Hedefimiz ise sporu ve özellikle basketbolu sevdirmek, basketboldaki temel fundamental hareketleri öğreterek, branşa yönelik fiziksel gelişmelerini sağlayarak lisanslı sporcular yetiştirmektir.

Sporcu adaylarının daha düzenli ve disiplinli yaşamalarının yanında, sosyal yaşamda daha da başarılı olmaları, öğrencinin beslenme alışkanlığı, uyku düzeni ve okuldaki ders durumuna kadar birçok konuda antrenörleri tarafından takip edilmektedir.

Basketbol antrenmanlarının yanında amacımız basketbolun tarihçesi, kurallar, basketbol ve spor terimleri, güncel basketbol haberleri ayrıca dengeli beslenmek, spor ve sağlık gibi konularda da ek bilgi olarak vermektir.

BASKETBOL OKULUMUZDA

1. Antrenmanlarımız gruplar halinde yapılarak, her 10 oyuncu için bir antrenör ve her oyuncu için top spor salonumuzda hazır bulunmaktadır.

2. Antrenmanlarımızda sporcu adaylarına temel teknik hareketleri ile basketboldaki performans sporcularının üst düzeyde nasıl basketbol oynadıkları video ile gösterilmektedir.

3. Spor okulu adaylarının TED Mersin Koleji Spor Kulübü Takımları’na seçilme ve lisanslı sporcu olması sağlanmaktadır.

4. Profesyonel kadro ile 12 ay kaliteli eğitim verilmektedir.

5. TED Mersin Koleji Spor Kulübü, Spor Okulu’na “Katılım Belgesi” verilecektir.