Ulusal kimliği bulunan ve eğitimde kalite standartlarını çok önceden yakalamış olan, köklü, güvenilir ve çağdaş öğretim isteği, Mersinli anne ve babaların bir özlemiydi. Bu boşluğun ve özlemin farkına varan, değerli kurucumuz Orhan ÖZDEMİR, üstün bir enerji ve çaba göstererek zorlu; ama bir o kadar da önemli eğitim yolculuğuna çıktı. Onun bu gayret ve içtenliği TED meşalesinin bölgesel öncülüğünün Mersin'den başlamasına inanan TED yönetim kurulunun desteğiyle birleşmiş böylece fiziki donanımı ve eğitim - öğretim alt yapısı, çağdaş standartlardan oluşan okulumuz, 2003 - 2004 eğitim öğretim yılında eğitime başlamıştır.

Açıldığı yıl ilköğretim ve bünyesinde bulunan anaokulu ile sürdürülen eğitime, ikinci yıl lise eğitimi de eklenmiştir. Dört yıl, Çeşmeli kampüsünde sürdürülen anaokulu eğitimi; "TED Genel Merkezi"mizin öngörüsüyle anaokulumuza şehir merkezinde duyulan gereksinimden dolayı,2007 - 2008 Eğitim Öğretim yılından itibaren Mezitli Kale Yolu'nda; okul öncesine ve anaokuluna verilen önemin gereğine göre tasarlanarak kurucumuz Orhan ÖZDEMİR tarafından yaptırılan kampüsünde faaliyetlerine devam etmektedir.