TED Mersin Koleji Kütüphanesi olarak amacımız; öğrencilerimize bilgi çağının gerektirdiği imkanlardan yararlandırmak, okulumuzun eğitim ve öğretim politikasına göre ihtiyaç duyulan bilgiyi karşılamak, okuyucuların kendi kendini eğitmesi için güncel, gerçekçi bilgi kaynaklarını sağlamaktır. Bilgi çağında, aradığı bilgiye en doğru şekilde ulaşan öğrenciler yetiştirmek hedefimizdir.

Okulumuzun kütüphanesi ve bilgi merkezi klasik okul kütüphaneleri formatından farklı bir şekilde hizmet vermektedir. Kütüphanemizde bulunan kaynaklar Dewey Onlu Sınıflama sistemine göre sınıflandırılarak öğrencilerimizin kendi başlarına araştırmalarına imkan tanıyan açık raf sistemine göre raflara yerleştirilmiştir. Öğrencilerimizin ilkokuldan itibaren gerçekleştirdikleri ulusal ve uluslararası projeler için gerekli kaynakları barındıran bir yapıya sahip olan kütüphanemiz ayrıca online bağlantı yolu ile İngiltere ve Amerika’ da bulunan üniversitelerin online kütüphanelerine üyedir. Bu bilgilerinyanısıra öğrencilerimiz ders aralarında ve öğlen tatillerinde rahat ve konforlu bir şekilde okuma etkinliklerini gerçekleştırmektedirler. İlkokul öğrencilerimizin okuma saatleri bulunmaktadır ve bu sistem ile öğrencilerimiz okuyan bir birey olarak yetiştirilmektedir. Okuma saatleri sınıflarda ve kütüphanede sınıf öğretmenlerimiz eşliğinde gerçekleşmektedir.