Spor Salonu:

TED Mersin Koleji kapalı spor salonu, 4 Kasım 2005 Tarihinde açılmıştır. Salon, beden eğitimi derslerinin yanında özel günler ve etkinliklerde de bütün okulumuzun bir arada olmasını sağlamaktadır. 1500 m2 oturumlu, 420 seyirci kapasiteli, basketbol ve voleybol oyun kurallarına uyumlu; score board ve kurulan teçhizatlarla, resmi müsabakaların oynanabileceği bir spor salonu konumundadır. Spor salonumuzun içinde; iki adet soyunma odası, revir, hakem odası, üç çalıştırıcı odası bulunmaktadır. Soyunma odalarında 24 saat sıcak su ile duş alma imkânı vardır. Spor salonumuzun aynı zamanda spor kulübümüzün idari binası olarak ta hizmet vermektedir. Okulumuzda bulunan spor salonu, hem okul hem de kulüp çatısı altında spor yapan öğrencilerimize hizmet vermektedir.

Kapalı Yüzme Havuzu:

1000 m2 kapalı alanı, 120 kişi seyirci kapasitesi olan havuzumuz, sporcular için soyunma odaları, duş, wc olanakları sağlamaktadır. Havuz 600 m3 su hacmi bulunan havuzumuzun derinliği 2 metredir. Ebatları 12X25 m olan havuzumuz 5 kulvarlı olup, su ve iç mekan ısıtmalı yarı olimpik bir havuzdur. Tüm kış aylarında su ve yüzme ortamı ıstılarak hizmete açık tutulmaktadır. Kapalı Yüzme Havuzumuzda sağlıklı ve hijyenik bir eğitim için Uluslararası Standartlarda Nem Alma Cihazları bulunmaktadır. Kapalı yüzme havuzumuz kış aylarında yarışmaların düzenlenmesine uygun standartlarda yapılmıştır.

Anaokulu Kampüs Kapalı Yüzme Havuzu

Okul Öncesi Eğitim çağındaki 3-6 Yaş grubu öğrencilerin fiziksel özelliklerine göre tasarlanan ve 2016 yılında hizmete açılan Mezitli Anaokulu Kampüsü Kapalı Yüzme Havuzumuzda gerçekleştirilen eğitimlerle küçük yaştan itibaren okulumuz öğrencilerine yüzme branşını sevdirme ve temel becerilerileri öğretmeyi amaçlıyoruz. Havuzumuz su ve iç mekan ısıtmalı bir havuz olup tüm kış aylarında su ve yüzme ortamı ıstılarak hizmete açık tutulmaktadır. Kapalı Yüzme Havuzumuzda sağlıklı ve hijyenik bir eğitim için Uluslararası Standartlarda Nem Alma Cihazları bulunmaktadır.

Anaokulu Kampüs Spor Salonu

Okul Öncesi Eğitim çağındaki 3-6 Yaş grubu öğrencilerin fiziksel özelliklerine göre tasarlanan ve 2016 yılında hizmete açılan Mezitli Anaokulu Kampüsü Spor Salonumuzda öğrencilerimize yönelik basketbol, tenis ve temel fiziksel hareketler başta olmak üzere beden eğitimi dersleri ve Spor Okulu çalışmaları gerçekleştirilmektedir. Egitimlerimiz alanında uzman antrenörler ve beden eğitimi öğretmenleri tarafından verilmektedir.

Dans-Bale-Cimnastik Stüdyosu:

Okulumuzda bulunan dans-bale-cimnastik stüdyosu bu alanlarda kulübümüzün verdiği kurslar ve beden eğitimi derslerinde öğrencilerimizin spor eğitimi amacıyla kullanılmaktadır. Cimnastik salonumuzun zemini ve donanımı bu spor branşlarında ilerlemek isteyen her sporcunun bütün ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde mevcuttur. Studyomuzda ders saatlerinin dışında kulüp çalışmaları da yapılmaktadır.

Anaokulu Dans-Bale-Cimnastik Stüdyosu:

Okul Öncesi Eğitim çağındaki 3-6 Yaş grubu öğrencilerin fiziksel özelliklerine göre tasarlanan Anaokulu Dans-Bale-Cimnastik Stüdyosu bu alanlarda kulübümüzün verdiği kurslar ve beden eğitimi derslerinde öğrencilerimizin spor eğitimi amacıyla kullanılmaktadır. Cimnastik salonumuzun zemini ve donanımı bu spor branşlarında ilerlemek isteyen her sporcunun bütün ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde mevcuttur.

Çok Amaçlı Spor Salonu

TED Mersin Koleji Çeşmeli Kampüsünde 2015 yılında hizmete giren Çok Amaçlı Spor Salonumuz 2000 metrekare alana kurulmuş olup Tenis, Badminton, Basketbol, Voleybol ve Beden Eğitimi alanlarını içine kapsayacak şekilde tasarlanmıştır. Çok Amaçlı Spor Salonumuz tasarımı sayesinde yaz aylarında açık, kış aylarında ise kapalı olarak hizmet vererek öğrencilerimizi yağışlardan ve soğuklardan korumaktadır.

Kapalı Tenis Kortu

Tenis kortumuz beden eğitimi dersleri ve spor okulları kapsamında öğrencilerimizin kullanımına açıktır. Kortumuz zemininden isiklandirmasina kadar dünya standartları göz önünde bulundurularak tasarlanmıştır. Okulumuzun kulüp saatlerinde tenis branşını seçen öğrencilerimize spor kulübümüzün tenis antrenörü tarafından ücretsiz olarak ders verilmektedir.

Suni Çim Futbol Sahası

Miniklerin ve gençlerin ayrı ayrı ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile kampüsümüzde Suni Çim Futbol Sahası bulunmaktadır. Zemini sporcuların sağlığına zarar vermeyecek bir sistemle kaplı olan sahalarımızda ders saatlerinde beden eğitimi dersi ve futbol eğitimi verilmektedir. Ders saatleri dışında ve hafta sonlarında ise yaş grublarına yönelik kurslar verilmektedir.