TED - Kanada Milli Eğitim Bakanlığı Uluslararası Öğrenci Değişim Programı

Programın Amacı

TED Okulları ve Kanada Nova Scotia Eğitim Bakanlığı’nın imzalamış olduğu anlaşma çerçevesinde tüm TED Okulları öğrencileri kültürlerarası öğrenci değişim programına katılıp, denklik alarak bir üst sınıftan tekrar TED Okullarında eğitime devam etme hakkına sahiplerdir.

Bu Programla TED Okulları Öğrencisi;
- Kanada’da liseye devam edebilir,
- Kanada üniversitelerine başvuruda avantaj sağlayabilir,
- İş hayatına avantajlı adım atabilir.
PROGRAMIN AVANTAJLARI NELERDIR?

Öğrencinin Bireysel Kazanımları:
•Genç yaşta kendi ayakları üzerinde durabilme
•Liderlik becerisi kazanma
•Adaptasyon sürecini güvenli bir ortamda geçirme
•Sorumluluk alma bilincinin oluşması
•Sanat ve müzik alanında çalışmalar yapabilme
•Çok çeşitli spor olanaklarına sahip olmak
•Lise mezuniyetinde çift diploma sahibi olabilme
•Kanada üniversitelerine kolay geçiş olanağı

SUNULAN PROGRAMLAR NELERDIR?

Akademik Ay Programı
TED - Kanada Eğitim Bakanlığı Akademik Ay Programı, öğrencilerin bir ay süreyle Kanada’da lise eğitimi görmelerini, İngilizcelerini geliştirmelerini ve karşılıklı kültür alışverişinde bulunmalarını sağlamak amacıyla oluşturulmuş bir programdır. Öğrenciler Akademik Ay Programı sayesinde, Tam Yıl Öğrenci Değişim Programı’na katılıp katılmama kararını daha kolay alabilmektedirler.

Tek Dönem Öğrenci Değişim Programı

Öğrenciler Tek Dönem Öğrenci Değişim Programı’na lisenin her yılının 2. döneminde dahil olabilirler. Ancak 12. sınıfın 2. dönemi, Akademik Dönem Programı için önerilmemektedir. Bu program öğrencilerin bir dönem boyunca Kanada’da lise eğitimi görmelerini, İngilizcelerini geliştirmelerini ve karşılıklı kültür alışverişinde bulunmalarını sağlamak amacıyla oluşturulmuş bir programdır. Öğrenci Kanada’da okuduğu dönemin denkliğini İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden alarak eğitimine kendi okulunda devam edebilir.

Tam Yıl Öğrenci Değişim Programı

Öğrenciler Tam Yıl Öğrenci Değişim Programı’na lisenin her yılında dahil olabilirler. Programa göre, öğrenciler lisenin herhangi bir sınıfında eğitimlerinin bir yılını Kanada’da okuyabilme şansına sahiptirler. Öğrenciler aynı Türkiye’deki gibi liseye devam ederek sınavlara girer ve yılsonunda karnelerini alırlar. Tam Yıl Öğrenci Değişim Programı, öğrencilerin sene kaybı olmadan ülkelerine dönmelerine ve kendi ülkelerindeki eğitimlerine kaldıkları yerden devam etmelerine olanak tanır.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

• TED Okullarında 8, 9, 10, 11 veya 12. sınıf öğrencisi olmak,
• Yurtdışında bir lisede bir yıl geçirebilecek olgunluğa ve yeterliğe sahip olmak,
• TOEFL Junior sınavında ve İngilizce mülakatta başarılı olmak.
Bu genel şartların dışında her programın kendi içinde özel şartları vardır.