Modern Dans Okulu (05-14 Yaş)

Dans çocukların kendi iç dünyalarını ve çevrelerini daha iyi anlamalarını sağlar. Sorunlarını çözmeleri için alternatif yollar önerir. Genelde kendilerini ifade etme güçlüğü çeken çocuklar sanat yoluyla iç dünyalarını rahatça yansıtabilirler. Bu da çocuklarımızın daha sağlıklı bireyler yetişmesini sağlamak açısından çok önemlidir. Dans eğitiminin veya bale eğitiminin öğrencinin günlük hayatını ,okul başarısını,sağlığını kısaca tüm yaşantısını etkileyecek faydalarını aşağıda özetlemeye çalıştık.

1. Elbette ilk olarak akla gelen dansın fiziksel yönü olacaktır. Daha esnek, daha ince, daha zarif, daha sağlam ve daha sağlıklı bir vücudun bale ve dans eğitiminin tartışılmaz bir sonucu olduğu herkesçe bilinmektedir.
2. Yine fiziksel bir sonuçta bale öğrencilerinde rahatlıkla gözlemlenebileceği gibi tüm hareketlere yansıyan bir zarafet ve asalettir. Bir bale öğrencisinin duruşu, yürüyüşü, oturup kalkışı, her ortamda her zaman hayranlık uyandıracak kadar farklıdır.
3. Öğrencilerimizin okul derslerine yansıyan bir diğer sonuçta sevdikleri bir fiziksel aktiviteyle deşarj olduktan sonra, büyük bir hevesle ve dinlenmiş bir zihinle derslerinin başına geçmeleri sonucu elde ettikleri başarıdır
4. Okulumuzdaki eğitimin kazandırdığı en önemli vasıflardan biri de ‘’kendi kendine yetmek’’ ve ‘’sorumluluk almak’’tır. Bale öğrencisi küçük yaştan itibaren her işini kendi yapmayı ve sorumluluk almayı öğrenir. Bu da şüphesiz hayatının her alanına yansıyacaktır.
5. Kendi kendine yetmeyi öğrenen her çocuğun kendine güveni artar, ayakları üzerinde durmanın gururuyla sağlam bir özgüven gelişir.
6. Her türlü aktivite gibi bale ve dans derslerinin de çocuğun sosyalleşmesine faydası tartışılmayacak boyuttadır. Grup halinde yapılan dersler ve ortak bir zevkin paylaşılması sınıftaki kaynaşmayı da beraberinde getirmekte, okulda asosyal görünen pek çok çocuk hızla değişerek arkadaş gruplarının aktif bir üyesi durumuna gelmektedir. Bu konuda dersler haricinde gerçekleştirdiğimiz okul aktivitelerinin de payı büyüktür.Okul piknikleri, sınıf gezileri, yemekler, çocukların ve velilerin bir araya gelerek kaynaşmasına ve zevkli bir sosyal ortamı paylaşmasına katkıda bulunmaktadır.
7. Her sene sonunda verdiğimiz büyük temsiller ve önemli tarihlerde kentimizde düzenlenen aktiviteler içinde yer alan daha küçük performanslar, profesyonel kariyer planlayan öğrencilerimizi sahneye hazırlarken, diğer öğrencilerimizin de kalabalık bir seyirci önünde kendini göstermeye alışması ve dolayısıyla pek çok çocuk ya da gençte görülebilen çekingenlik sorununu aşmasını sağlamaktır.
8. Bir çocuğun ya da gencin yetişmesindeki en önemli etkenlerden biri de kuşkusuz kendini ifade edebilme yeteneğidir. Dans eğitiminin insan gelişimine bu konudaki katkısıysa tartışılmazdır.