Sağlık Hizmetleri

Öğrencilerimizin sağlıklı olması başarılı bir eğitim için en önemli koşuldur. Öğrencilerimizin eğitim ve öğretim yaşamlarını garanti altına almak kadar sağlık güvenceleri de bizler için son derece önemlidir. Okul dönemi, insan yaşamının önemli değişimlerinin gerçekleştiği özel bir dönemdir. Çünkü okul çağı çocukları büyür ve gelişirler. Bu süreçte yaşanan sağlık sorunları bireyin tüm yaşamını etkilediği gibi erken fark edilen büyüme ve gelişme bozukluklarının önüne geçmekte bu dönemde daha kolaydır.

Okullarımızda öğrencilerimizin fiziksel ve sağlık durumlarıyla ilgili her türlü bilgi izlenmekte ve kayıt altına alınmaktadır. Sağlık personelimiz; Doktor ve okul hemşiresinden oluşur. Revirlerimizde acil bir durumda ilk müdahaleyi yapabilmek için gerekli donanım mevcuttur.

Sağlık personelimiz sadece acil durumlarda değil öğrencilerin kendini kötü hissettiği her durumda onlara yardımcı olurlar. Öğrencilerimiz revirlere gittiklerinde gerekli önlemler alınır, gerekiyorsa velileri çağrılarak evlerine gönderilirler. Ancak çok acil hastane müdahalesi gerektiren durumlarda öğrenci okul idaresinin bilgisi dahilinde hemşire gözetiminde en yakın hastaneye götürülür, öğrencinin velisine hemen haber verilir.

Revirimizde kronik rahatsızlığı olan öğrenciler saptanarak dikkatle izlenmekte, diyabetli öğrencilerin kan şekeri ve herhangi bir hastalıktan dolayı ilaç kullanması gereken öğrencilerin ilaç saatleri titizlikle takip edilmektedir.

Öğrencilerimiz okul faaliyetlerini sürdürdükleri her türlü mekân ve zamanda kaza ve acil durum tanımlamasına giren tüm hallere karşı acil durum sigortası ile güvence altına alınmıştır.

Birçok boyutu olan okul sağlığı sadece öğrencilerin hastalıklarının tedavisini değil yaşam alanlarındaki hijyenin sağlanmasını da içine almaktadır. Okullarımızda düzenli olarak içme, musluk ve havuz sularından örnekler alınarak kimyasal analiz yapılır.

Beslenme

Okulumuzdaki beslenme ve yemek hizmetleri okul bünyemizde bulunan profesyonel aşçılarımız ve gıda mühendislerimiz tarafından okul mutfağında hazırlanarak sunulmaktadır. Menüler çocuklarımızın yaş özellikleri göz önünde bulundurularak okul yönetimi ve beslenme uzmanları tarafından hazırlanmaktadır. Yaş gruplarına uygun Organik ürünlerin kullanıldığı Yeterli ve Dengeli Beslenme kriterleri dikkate alınarak, Sağlık Bakanlığı tarafından “Beslenme Dostu Okul” sertifikası verilmiştir.

Okulumuzda gün içinde üç beslenme saati bulunmaktadır.

• 09.15 açık büfe sabah kahvaltısı
• 12.30 öğle yemeği
• 15.30 ikindi kahvaltısı

4,5,6 yaş çocuklarımız öğretmenleri rehberliğinde yemek yemektedir.

Öğrenci Servisi

TED Mersin Koleji ulaşım hizmetlerinde TRUVA Turizm ile çalışmaktadır. TRUVA TURİZM faaliyetlerine personel taşımacılığı ile başlayıp hızla gelişerek günümüz şartlarına kısa sürede adaptasyon sağlaması nedeni ile Mersin de saygın ve sektörün ileri gelen kurumlarından biri haline gelmiştir.

Şu anda turizm, personel ve öğrenci taşımacılığı alanında faaliyet gösteren TRUVA TURİZM ülkemiz ve ilimiz genelinde yaşanan trafik olumsuzluklarına rağmen 115 kişilik uzman kadrosuyla EMNİYET-HASSASİYET-DÜZEN ilkeleri ile çalışarak kamu kurumları, şirketler, kolej ve devlet okullarında zaman kaybı yaratmaksızın seyahatlerini gerçekleştirmektedir.

Tüm servis araçlarımızın periyodik bakımları özenle ve zamanında, iç ve dış temizliği ve ilaçlı bakteri temizlikleri yapılmaktadır. Ayrıca yedekte 3 araç olup her an görev için hazır bekletilmektedir.

Bütün servis araçlarında yetkin bir sürücü ve eğitilmiş bir rehber bulunur. Servis faaliyetini gerçekleştiren araçlar belirlenirken araçların belirli bir yaşı doldurmamış olması, klima, kapı kilidi, cam kilidi, emniyet kemeri, ilkyardım çantası ve benzeri nitelikler göz önünde bulundurulmaktadır. Servis şirketi her veliye aracın plaka numarası, şirketin telefon numaraları, sürücünün ve rehberin isimlerini içeren bir bilgi kartı verir.

Güvenlik

Okulumuzda güvenlik hizmeti okulumuz bünyesinde görev yapan Güvenlik Sertifikasına sahip uzman Güvenlik görevlileri tarafından Gece ve Gündüz ekibi olarak 24 saat sağlanmaktadır. Okul içi, giriş ve çevresi 24 saat kamera sistemi ile gözetlenmektedir. Okul çevre duvarları özel tel örgü ile çevrilidir. Ana giriş kapısı tek olarak kullanılarak daha etkin giriş ve çıkış denetimi sağlanır. Gece devriyeleri için özel “tur saati” uygulanır. Ertesi gün gece devriyelerinin güzergahı bilgisayar ortamında kontrol edilir.

Ziyaretçiler özel olarak kayıt altına alınır ve geçerli bir kimlik karşılığı “Ziyaretçi” kartı alarak okula girerler. Öğrenci çıkışları sıkı bir şekilde kontrol ve takip edilir. “Çıkış İzin Kağıdı” olmadan okuldan öğrenci çıkışına müsaade edilmez.

Velilerin ve ziyaretçilerin okula giriş ve çıkışlarında aşağıdaki esaslar uygulanır:

Velilerimize ve ziyaretçilerimize okula giriş yaparken kapıda bulunan güvenlik görevlisi tarafından ziyaretçi kartı verilir.
Velilerimiz ve ziyaretçilerimizin okul sahasında bulunduğu süre içerisinde ziyaretçi kartını üzerinde takılı bulundurması gerekir.

Eğitim öğretim sürecinde öğrencilerimizin dikkatinin dağılmaması amacıyla velilerin ve ziyaretçilerin öğrencilerimizin eğitim bölümüne girmemeleri gerekmektedir.