TED Mersin Koleji öğrencileri anaokulundan itibaren satranç öğrenmeye başlıyor. Keşfetme ve öğrenme hızının çok yüksek olduğu küçük yaşlarda öğrencilerimizi düşünen, araştıran, yargılayan varlıklar haline getirmekle birlikte yaratıcılıklarında özgür bırakan bir ortam hazırlıyoruz. İlkokul 1-2 ve 3. Sınıfta öğrencilerimiz satranç branşı eğitimlerini hem ders hem de kulüp çalışmaları olarak sürdürmektedir. Satrançta profesyonelleşmek isteyen öğrencilerimiz deneyimli satranç öğretmenlerimiz rehberliğinde çalışmalarını “satranç dünyası konseptli” Satranç sınıfımızda sürdürmektedirler. Öğrencilerimizin satranç branşında ulusal ve uluslararası alanda kazandıkları şampiyonlukların temelinde okulumuzda gördükleri Satranç Eğitimi vardır. 2008 SBS TEK BİRİNCİSİ OLAN ÖĞRENCİMİZ NEZİHE EZGİ MENZİ 500 tam puan alarak ayrıca Satrançtaki Dünya başarısından dolayı aldığı ek puan ile Türkiye rekoru kırarak Ülkemizin Eğitim Gündeminde Sosyal Etkinliklerin önemini bir kez daha kanıtlamıştır.