TED Mersin Koleji olarak Okul Öncesi dönemde teknolojiyi tam ve etkili kullanmayı hedeflemekteyiz. Bu hedef doğrultusunda okulumuz bilgisayar laboratuarı tam donanımlı bir şekilde hazırlanmıştır. Bilgisayar derslerimizde çoklu zeka kuramına uygun olarak öğrenme eğitimi verilmektedir. Anaokulumuzdaki bilgisayar programımız, öğrencilerimizin bilgisayar okur yazarı olmalarına ve diğer tüm alanlardaki öğrenmeleri desteklemeye yönelik çok kapsamlı etkinlikler içerir. Öğrenme sürecini eğlenceli hale getiren etkinliklerle; öğrencilerin bilgisayarı bir oyun aracı değil, problem çözme ve bilgiye ulaşma aracı olarak görmeleri hedeflenmektedir. Öğrenciler bilgisayarı yaratıcı ifadede ve iletişimde bir araç olarak kullanmakta, kısaca bilgisayarın kullanım alanlarını yaşayarak öğrenmektedir. Uygulamalarda; internet, çocuklara yönelik; grafik, multimedia, veritabanı, masaüstü yayıncılık gibi çeşitli eğitim yazılımları kullanılmaktadır.